Project details
Segment
Cultuur
Locatie
Museumpark 18 te Rotterdam
Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Realisatie
Het museum is inmiddels twee jaar gesloten en de renovatie die in augustus 2019 begon, zou zeven jaar duren. Maar dat wordt bijna drie jaar meer
Status
Gesloten, de collectie deels te bezichtigen in het naast gelegen Depot Boijmans
< Terug naar overzicht

Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een museum voor beeldende kunst, gelegen aan het Museumpark in de stad Rotterdam. Het museum bezit creaties op het gebied van beeldende kunst, toegepaste kunst en design.

Het museumgebouw uit 1935 werd ontworpen door Ad van der Steur. Dit gebouw werd in 1971 aan de linkerzijde uitgebreid door architect Alexander Bodon. Aan het einde van de twintigste eeuw bouwde men aan de achterzijde van het museum een paviljoen van Hubert-Jan Henket en in 2003 voorzag het architectenbureau Robbrecht & Daem het museum met een aantal nieuwe expositiezalen. In 2015 besloot de gemeente Rotterdam tot renovatie van Museum Boijmans van Beuningen.

Het museum ging in 2019 dicht voor een ingrijpende verbouwing.

Verder lezen

"Vanuit het programma van eisen is in overeenstemming met het museum Boijmans een budgetraming opgesteld met daarin de vernieuwbouw plannen en het achterstallig onderhoud meegenomen. De opzet en uitwerking voor de selectie leidraad aanbesteding van de installatechnische adviseurs is mede door ons tot stand gekomen."

© 2024 ILEX
Gerealiseerd door Bobix