Project details
Segment
Cultuur
Locatie
Museum plein 1 te Amsterdam
Opdrachtgever
De Rijksoverheid (voorheen Rijksgebouwendienst) en het Rijksmuseum zijn onze gezamenlijke opdrachtgever.
Realisatie
Start in 2003 met uitloop van 6 jaar en 10 jaar verbouwing opgeleverd in 2013
Werkzaamheden ILEX
Diverse werkzaamheden
Status
Met een bezoekersaantal van ca. 2,7 miljoen het eerste jaar, kan er gesproken worden over een geslaagde renovatie.
< Terug naar overzicht

Rijksmuseum Amsterdam

In 2013 is het hernieuwde Rijksmuseum door toenmalig koningin Beatrix heropend. Er zijn allerlei moderniseringen doorgevoerd, maar toch heeft men de oorspronkelijke bouw van Cuypers weer meer naar voren laten komen.

In plaats van thematisch de kunstcollectie te presenteren, wordt de bezoeker van ‘het Rijks’ nu op een chronologische wijze door de geschiedenis van de Nederlandse kunst en cultuur geleid.

Het Rijksmuseumgebouw met ruim 80 zalen ligt tussen de Stadhouders kade en het Museumplein in Amsterdam-Zuid. Aan de zijde van het Museumplein bevindt zich de Zuidvleugel (Philipsgebouw), waarin tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden, dat bestaat uit het fragmentengebouw en de Druckeruitbouw. In de tuinen bevindt zich het Entreegebouw, de Teekenschool en de voormalige directeurswoning (Vila), tegenwoordig het kantoor voor de conservatoren. Aan de overzijde van de Hobbemastraat is het Directiegebouw (Mannheimervilla) rn het Ateliergebouw gevestigd, waarin de restauratieafdeling gehuisvest is. Het Zuiderbad en Jan Luijkenstraat 10, waar personeelszaken gehuisvest is.

Verder lezen

Diverse werkzaamheden

Vanaf december 2010 tot en met december 2018 diverse werkzaamheden gerealiseerd. Het technisch en financieel advisering van de opdrachtgever(s) met betrekking tot M/M verrekeningen en technische ondersteuning bij het realiseren van De Philipsvleugel, Jan Luijkenstraat, Zuiderbad, Mannheimer Vila. Het fine tunen van installaties en het begeleiden van de Middenspanning aansluitingen.

Aan het einde van de 2-jaars onderhoudsperiode en het opstellen van het MJOP is de basis gelegd voor een eigen Technische Dienst bij het “Rijks”.

Samen aan de slag gaan?

Contact opnemen
© 2024 ILEX
Gerealiseerd door Bobix